Metal kläder (start) Hårdrockskläder Metal smycken Hårdrocksaffär
Barnkläder hårdrock Punk kläder Goth kläder
Alternativa kläder Clubwear kläder Emo kläder
Coola kläder Rockabilly kläder Rock kläder
Tuffa kläder Rave kläder Rock'n'roll kläder
Glam rock kläder Egna punk- och
metalkläderRock'n'roll kläder - en crazy utstyrsel
Var kan man hitta rockíníroll-kläder? Som vanligt när det gäller alternativa kläder eller rock kläder så kan man alltid gå till second hand-butiker eller spana på Tradera . Där kan man hitta riktiga retropärlor, kläder som för länge sedan slutat säljas eller som köpts utomlands av andra. Att kläderna ser lite använda ut kan många gånger vara en fördel i de här sammanhangen.

Även smycken och andra accessoarer kan hittas på samma ställen. Det gäller att försöka finna galna smycken, de ska vara pråliga och iögonfallande, gärna stora.

Har du tänkt på att rockíníroll-kläder suddar ut gränserna mellan mäns och kvinnors klädsel? Männen som är anhängare av den här stilen strävar efter att se ut mer som kvinnor medan stilen för kvinnorna blir ganska maskulin. Det finns många kläder och accessoarer som passar till både killar och tjejer. För både män och kvinnor är det helt okej att klä sig sexigt när det handlar om rockíníroll.

Signaturutstyrseln när det gäller rockíníroll-kläder har alltid varit läderbrallor eller andra tajta byxor och skinnjacka. Det klarar man sig långt på.

När man frågar olika människor vad som klassas som rockíníroll-kläder så kan man få väldigt varierande svar. Är det James Dean som är förebilden? Eller Elvis? Eller är det den nya vågen av glam rock-band som får representera rockíníroll idag? Oavsett om du vill hämta din stil från Grease och Cry Baby eller från någon av de nya rockfilmer som kommit det senaste decenniet så är grundoutfiten som beskrivits ovan alltid rätt.

En annan sak man kan fråga sig är om man vill se classy eller slarvig ut. Båda två fungerar lite motsägelsefullt inom rockíníroll. Man kan se sleazy ut och det kan ändå synas att outfiten har kostat en del. Varför skulle annars Cake sjungit: ĒHow do you afford your rockíníroll lifestyle?Ē i den berömda låten? När grungen kom började anhängare av alternativa musikstilar att klä sig mer trashigt. Hela grejen med att rockstjärnor var ouppnåeliga hjältar blev omodern och i stället ville man se musiker man kunde identifiera sig med, lite som the guy next door.

Vill du riktigt frossa i rockíníroll-kläder rekommenderar vi Camden Market i London. Det är en jättelik marknad som på söndagar tillhandahåller alla möjliga kläder inom olika galna rockstilar. En varning skall dock utfärdas: Det är svårt att slita sig!