Metal kläder (start) Hårdrockskläder Metal smycken Hårdrocksaffär
Barnkläder hårdrock Punk kläder Goth kläder
Alternativa kläder Clubwear kläder Emo kläder
Coola kläder Rockabilly kläder Rock kläder
Tuffa kläder Rave kläder Rock'n'roll kläder
Glam rock kläder Egna punk- och
metalkläderRockabilly kläder - en retro stil
När man pratar rockabilly-kläder är det lätt hänt att ordet ”retro” smyger sig in här och där. För det är lite vad det handlar om – back to the 50’s! Elvis och grabbarna, here we come!

Rockabilly-kläder kan vara små, söta prickiga kjolar, kläder med fruktmotiv, lampskärmsliknande kjolar, kläder i rosa och svart eller svart och vitt. Eller varför inte pennkjol och kofta? Högklackat är inget måste alls i den här stilen. För killar gäller skinnjacka, bandanas i skjortfickan eller utstickande ur bakfickan, tajta byxor, skjortor i vintagestuk m.m. På fötterna kan man med fördel ha biker boots. Allt som andas 50-tal.

Frisyren är mycket viktig när det gäller rockabilly. Så här kan det se ut:

Bettie Page rockabilly

Bettie Page var en äkta pinuppa med helrätt frisyr.

I håret kan man gärna sätta stora diadem, blommor eller bitar av flor. Tatueringar är vanligt förekommande. Motiv med sportbilar är populärt eftersom det är ett av kännetecknen för rockabilly.

På 50-talet var idealet för kvinnor att vara kurvig och än idag är det inom rockabillymodet en fördel så om du har en kurvig kropp, var inte rädd för att förstärka det. Rockabilly-kläder passar alla kroppstyper och det är inget fel att klä sig sexigt.

Exempel på webbshoppar som säljer rockabilly-kläder är Nitrohead och Sivletto. En amerikansk webbshopp som har kanonsnygga grejer och skeppar till utlandet är Trashytart. De har även en del psychobilly-kläder.

Dita von Teese rockabilly


Gillar du Dita von Teeses stil? Inte helt olik Bettie Page på bilden ovanför eller hur?

Burlesque- och pinup-stilen ligger ganska nära rockabilly i mode och de går idag lite grann i varandra. Men dessa stilar fokuserar på kvinnor och sexighet. Är du intresserad av korsetter kan du spana in den här brittiska webbshoppen Corsets UK som verkar kunna skeppa utomlands.

Killar kan inspireras av James Dean i filmen Ung Rebell. Jackan, ciggen och frisyren har nästan blivit en symbol för rockabilly-stilen.