Metal kläder (start) Hårdrockskläder Metal smycken Hårdrocksaffär
Barnkläder hårdrock Punk kläder Goth kläder
Alternativa kläder Clubwear kläder Emo kläder
Coola kläder Rockabilly kläder Rock kläder
Tuffa kläder Rave kläder Rock'n'roll kläder
Glam rock kläder Egna punk- och
metalkläderSnygga rock kläder
Många vill idag ha lite mer neutrala rock kläder som varken är hårdrock, metal eller punk utan rätt och slätt bara rock. Den som gillar rock kläder är förmodligen en sådan som är anhängare av en avslappnad och okonventionell ideologi där man festar och tar dagen som den kommer. Genom att bära rock kläder visar man för andra var man står någonstans och ser man någon annan med liknande kläder kan man kanske misstänka att denne är en likasinnad.

Det brukar debatteras huruvida folk som klär sig rockigt gör det för att de vill synas eller inte. Man kan väl säga som så att många nog bär kläderna för att visa att de är anhängare av en grupp, men att det är omöjligt att inte synas i rock kläder. Så gillar man inte uppmärksamheten det för med sig kanske man ska fundera över vad man håller på med.


Rock kläder för tjejer

Det kan vara riktigt svårt för en tjej att klä sig rockigt och inte samtidigt se alltför maskulin ut. Det lättaste sättet att komma runt detta är att titta ordentligt på tjejer som spelar i populära rockband och se vad de har på sig. Det ska helst vara tjejer som har en stil som du gillar samt utstrålar egenskaper som just du kan stå för. Det kan vara allt ifrån Amy Lee i Evanescence till tjejerna i Crucified Barbara. Idag är Iron Fist väldigt populära både när det gäller rock kläder för tjejer och för killar. Deras kläder utstrålar rock och är neutrala i rockvärlden på det sättet att de passar många anhängare av olika musikstilar, men ändå speciella. De har även bra sortiment av skor. I Sverige är Rockin en känd återförsäljare av Iron Fist. Som tjej kan man även klä sig hyfsat neutralt och även utstråla rock med hjälp av make-up och frisyr/hårfärg.


Rock kläder för barnNär man vill köpa rock kläder till barn kan man börja med en rockig keps för att se om barnet gillar den. Man behöver inte heller bara hålla sig till just kläder utan man kan även satsa på frisyren eller spraya lite färg i luggen. Numera kan man även köpa uppblåsbara minigitarrer eller musikinstrument i rätt storlek för barn. Det är även lätt att göra egna rock kläder eller rockaccessoarer för barn. Köp bara en bunt med tygmärken och sy t.ex. fast dem som lappar på byxor som gått sönder, dekorera en jacka eller en väska m.m. Iron Fist som nämndes i föregående stycke säljer även de rock kläder för barn och då både för tjejer och killar. Till väldigt små barn säljs numera nappar med rockmotiv. Men kom ihåg att alltid kontrollera säkerheten på dessa.

Rock kläder