Metal kläder (start) Hårdrockskläder Metal smycken Hårdrocksaffär
Barnkläder hårdrock Punk kläder Goth kläder
Alternativa kläder Clubwear kläder Emo kläder
Coola kläder Rockabilly kläder Rock kläder
Tuffa kläder Rave kläder Rock'n'roll kläder
Glam rock kläder Egna punk- och
metalkläderRave kläder - praktiskt och coolt
Rave-kläder är ofta löst sittande och bekväma så att man ska kunna dansa och hoppa i dem och fortfarande se bra ut. Det är också viktigt att rave-kläder är tåliga och lätta att tvätta eftersom du förmodligen (förhoppningsvis!) kommer att svettas en hel del i dem. Därför är det inte heller fel att klä sig ganska lätt. Ett tunt linne passar bra men ta också med en övertröja för stunder då du inte kommer att dansa så mycket. Rave-kläder innebär ofta jeans, 70-talssmycken och är ganska nära besläktat med hiphop-modet. Vida byxor, glittriga och färgglada kläder i neon, flerfärgade kläder, peacemärken och t.o.m. lite barnsliga kläder - allt som står ut är bra. Men överdriv inte mängden kläder och accessoarer – bättre bekvämt än för mycket.

En vanlig accessoar är en liten ryggsäck. Här kan man t.ex. lägga ner en vattenflaska för att fylla på vätskeförrådet efter dansen. Eller en midjeväska om du vill ha något mindre klumpigt. Kjolar eller capribyxor är helrätt inom ravestilen men tänk på att det ska funka att dansa i. I skoväg passar det mesta men återigen, det får inte vara något som är svårt att hoppa runt i. Vad sägs om färgglada gympaskor eller silverdojor? Keps är toppen om man inte vill få håret i ansiktet. Eller gör flätor eller knut. American Apparel är ett klädmärke som inte är helt fel när det gäller rave-kläder men vill du kolla in en svensk webbshopp, ta då en titt på Saturn Return och ibland kan man göra originella fynd på Tradera .

Tänk på att make-upen ska hålla för en del svettning! Det är alltså bra om den är vattenfast. Neonfärger på nagellacket är väldigt ravigt. Glowsticks och allting som lyser i mörkret är en stor del av ravestilen.

Ett bra tips är att ha en stark färg på BH under en genomskinlig tröja i en annan färg, det kan ge en cool effekt. Det gör ingenting om BH-banden syns.

Återigen, tänk praktiskt framför snyggt. Rave-kläder ska inte störa när man dansar, det är det viktigaste av allt.

Rave