Metal kläder (start) Hårdrockskläder Metal smycken Hårdrocksaffär
Barnkläder hårdrock Punk kläder Goth kläder
Alternativa kläder Clubwear kläder Emo kläder
Coola kläder Rockabilly kläder Rock kläder
Tuffa kläder Rave kläder Rock'n'roll kläder
Glam rock kläder Egna punk- och
metalkläderMetal - smycken, hårdrockssmycken är ett måste
När man tänker på metalsmycken tänker man förstås på Alchemy – det engelska företaget som varit ledande inom hårdrockssmycken och metalprylar i flera årtionden. De har en ganska gotisk image och spelar mycket på skräck, renässansmålningar och pråliga grejer. Förutom metalsmycken säljer de även prydnadssaker som till exempel askkoppar med dödskallar, affischer och skräckinspirerade ljusstakar. Alchemys smycken och andra prylar kan köpas genom till exempel Sweden Rock Shop.

Metal smycke Alchemy
Ett metalsmycke från Alchemy. Kan det bli mycket vackrare?

Metalsmycken av kanske lite modernare snitt säljs hos Odium Clothing. Även Shock har massor med metalsmycken. Shock har till exempel väldigt mycket dogtags med olika band.

Vad kännetecknar då metalsmycken? Nitarmband och nithalsband har alltid varit rätt. Tyvärr(?) har de blivit ganska populära även bland folk som inte lyssnar på metal så kanske börjar de därför bli uttjatade. Ringar och berlocker i form av drakar, monster och dödskallar har alltid varit uppskattade av hårdrockare. Ett enda halsband eller en ring är oftast inte nog, less är inte more när det gäller hårdrock.

Vårt råd är: Köp inte ett tacky dödskallesmycke från en bensinmack eller turistshop! Köp kvalitetssmycken från till exempel Alchemy eller någon silversmed. I många ”vanliga” smyckesaffärer där de säljer silversmycken kan man ofta hitta någon drake eller gitarr eller liknande. Då visar du att du bryr dig om metal och är äkta!