Metal kläder (start) Hårdrockskläder Metal smycken Hårdrocksaffär
Barnkläder hårdrock Punk kläder Goth kläder
Alternativa kläder Clubwear kläder Emo kläder
Coola kläder Rockabilly kläder Rock kläder
Tuffa kläder Rave kläder Rock'n'roll kläder
Glam rock kläder Egna punk- och
metalkläderHårdrockskläder


Hårdrockskläder är ett stort och vitt begrepp, vad menar man egentligen idag när man pratar om hårdrockskläder? Menar man svart läder, nitar och Dr. Martens-boots? Eller menar man khakifärgade shorts, linne och gympadojor? Eller kanske en enkel, svart skjorta till svarta jeans? Valmöjligheterna har aldrig varit fler för dem som vill klä sig som en hårdrockare. På 80- och 90-talen kändes det som om folk var väldigt noga med att se ut som alla andra som lyssnade på en viss gren av hårdrock. Idag känns det snarare som om folk vill hitta sin alldeles egna stil. Man kan blanda mellan olika stilar och hitta en alldeles unik kombination.


70-talshårdrock – flummiga hippiekläder

Hårdrockskläder 70-tal Zakk Wylde
De 70-talsinspirerade hårdrockskläderna innebär mycket jeans, gärna utsvängda, jeansvästar och rutiga flanellskjortor ala Zakk Wylde och Axl Rose. Andra grejer som är helt rätt för denna stil är bandanas (snusnäsdukar som man knyter runt huvudet), cowboyhattar och långt hår som hänger rakt ner, gärna med mittbena.80-talshårdrock – androgynt eller motorcykelimage

Hårdrockskläder 80-tal Judas Priest
Judas Priest körde stenhårt på hela den här 80-talsgrejen med skinnkläder och motorcykelställ. De sägs till och med ha varit uppfinnarna av stilen. Svart läder, massor av nitar, en och annan jeanstrasa och boots – det var grejen på 80-talet. Dessutom fanns den mer glammiga imagen som hairmetalbanden körde med. De hade stora, tuperade och gärna färgade hår, nättröjor, näthandskar och nätstrumpor och bar tjejiga färger såsom rosa.
Här kan du hitta hårdrocks-tshirts och andra rockkläder.


Hårdrockskläder 80-tal Lita Ford
Lita Fords kläder skiljde sig egentligen inte så mycket från de samtida killarnas. Kanske något mer snörning, avklätt och nätstrumpor.90-talshårdrock – grungekläder eller hiphopinspirerat

Hårdrockskläder 90-tal Rage against the Machine
När vi började se hiphopinspirerade kläder på de nya "metalbanden" så blev många sura. Det här var ju inte äkta hårdrock eller metal! Men 80-talet var ute och tjatigt och vissa ansåg att någonting nytt och fräscht behövdes. Grungen tog tillbaka en del av 70-talet med slitna jeans och flanellskjortor medan hardcorebanden och rapmetalbanden körde mer på shorts, träningsbyxor, säckiga tröjor och gympadojor.

Hårdrockskläder tjejer Drain sth
Det var inte så vanligt med tjejhårdrockband på 90-talet men Drain var ett grungigt band som kom detta årtionde.2000-talshårdrock – cyber- eller gothkläder

Hårdrockskläder System of a Down
Det är väldigt svårt att säga vad som utmärker hårdrockskläder på 2000-talet. Alla blandar ju mellan de ovanstående stilarna. Kanske är det dock vanligast att blanda mellan 80-tal och 90-tal. Men gothkläder och cyberkläder har varit populära, mycket skjortor och till och med kostymer. Men man har också sett många som klätt sig stilrent – ett par jeans och en vanlig t-shirt är helt rätt.


Hårdrockskläder tjejer Amy Lee
Under 2000-talet har det varit vanligt att tjejer som gillar metal har på sig kläder som är inspirerade av 1800-talet, vampyrfilmer och Moulin Rouge, t.ex. korsetter, långa, röda silkesklänningar, högklackade boots och mycket spetsar. Men även lackkläder har varit populärt. Man har också sett många som blandat hejvilt mellan de ovanstående stilarna och tagit det bästa från respektive årtionde.