Metal kläder (start) Hårdrockskläder Metal smycken Hårdrocksaffär
Barnkläder hårdrock Punk kläder Goth kläder
Alternativa kläder Clubwear kläder Emo kläder
Coola kläder Rockabilly kläder Rock kläder
Tuffa kläder Rave kläder Rock'n'roll kläder
Glam rock kläder Egna punk- och
metalkläderGlam rock kläder - en partystil
En av de mest kända glam rockarna (kommer inte ihåg vem) sade en gång att glam var en ny era i rockens historia eftersom musikerna och anhängarna av stilen vågade klä sig som kvinnor utan att för den sakens skull vara mindre maskulina. Det vill säga, de var så pass säkra på sin manlighet att de utan problem kunde bära denna outfit med stolthet. Glam rock-kläder är inte för den blyge utan snarare för den som kan stå för den här tanken och älskar kläderna eftersom de bärs av hjältarna. Inte heller är stilen något för den som bara vill ha svarta kläder, nej, inom glam rock vill man gärna ta till lite färg.

Glam rock-kläder har faktiskt ofta rätt så mycket gemensamt med bondage-stilen. Det är inte sällan man ser glamrockare som bär kedjor, höga stövlar, hundhalsband m.m. Linjen mellan glam rock-kläder och fetishkläder är hårfin. Det är aldrig en deppig stil utan den utstrålar mycket party.


Du kan ibland hitta glam rock kläder på Tradera


Glam rock kläder för killar

Hur ska man klä sig som kille om man vill ha rätt glam rock-kläder? Låt oss börja med byxorna. Då funkar det bra med jeans eller läderbrallor, helst ska de vara tajta. Vita jeans funkar faktiskt också.

Vad gäller överdelar så kan man sätta på sig en vanlig svart t-shirt med tryck, kanske med något glam rock-band. Tajt tröja är helt rätt! Om du inte vill ha svart t-shirt kan du välja en skrikig färg, bara det inte är en snäll färg som inte syns. Skinnväst eller jeansväst utstrålar väldigt mycket glam rock. Kanske vill man pryda den med lite pins? Skinnjacka är såklart rätt.

På fötterna kan man ha svarta skor eller kängor, eller svarta och vita alternativt svarta med neonfärger (om man törs!). Gympadojor är aldrig fel, vare sig inom hårdrock, metal, punk eller glam rock.

Toppa med lite läderarmband, nitarmband eller hundhalsband – dessa kan vara i olika färger, de behöver inte vara svarta. Frisyren får gärna vara tokig med färgglada inslag, blonderat, svartfärgat eller med slingor. Var inte rädd för att använda hårgelé.


Glam rock kläder för tjejerÄven om glam rock-kläder i allmänhet redan är ganska tjejiga till stilen så finns det vissa skillnader mellan outfiten för killar och tjejer. Här ska vi gå igenom vad som är rätt inom glam rock för tjejer.

Svarta byxor och helst tajta är grejen för glam rock-tjejer. Leggings går också bra eller stretchjeans. Kjol fungerar också, speciellt i kombination med leggings eller nätstrumpor, nästan alla sorters kjolar fungerar utom långkjol (det hör mer till goth kläder). Trasiga strumpbyxor fungerar också och sådana i olika färger. Korta shorts i jeanstyg eller hotpantsliknande shorts passar också.

Överdelar så. Många glam rock-tjejer har på sig en t-shirt med avklippta ärmar eller väldigt korta ärmar eller ett rockigt linne. Om du ska ha tryck på tröjan, leta då efter bandtryck, stjärnor och graffitimotiv. Tajta jeansvästar med små nitar, pins eller tygmärken är helt rätt. Tajta skinnjackor kanske är de bästa för glam rock-tjejer, gärna korta men det är inte alla som passar i den modellen. Jeansjacka funkar såklart också bra, helst då en ljusblå. Lite päls eller fjäder är aldrig fel.

Skor som passar till glam rock-kläderna är höga stövlar eller högklackat i antingen svart, vitt eller någon skrikig färg.

Accessoarerna är väldigt viktiga när det gäller glam rock. Massa tunna armringar är snyggt om än lite opraktiskt men även tjocka armband går bra. Flera stycken halsband på en gång är ett måste. Stora solglasögon – förstås, det gör ingenting om bågarna är färgglada. Alla crazy färger på håret är glammigt så det räcker och slingor också.