Metal kläder (start) Hårdrockskläder Metal smycken Hårdrocksaffär
Barnkläder hårdrock Punk kläder Goth kläder
Alternativa kläder Clubwear kläder Emo kläder
Coola kläder Rockabilly kläder Rock kläder
Tuffa kläder Rave kläder Rock'n'roll kläder
Glam rock kläder Egna punk- och
metalkläderGör egna metalkläder och punkkläder
Gör dina egna metalkläder

Det är relativt enkelt att göra sina egna metalkläder. Då menar vi inte att sy dem själv, nej, det kan vara lite väl drastiskt, utan snarare att fixa redan befintliga kläder. Vi börjar med jeansvästen som är det klassiska 80-talshårdrockplagget. Inledningsvis kan vi väl konstatera att det är ganska svårt att få tag på en jeansväst. Man kan springa på en på H&M eller någon annan klädaffär men då gäller det att jeansväst är inne för tillfället. En annan sak man kan göra är att kolla på Myrorna eller någon annan second hand-affär. Det är nämligen vanligt att före detta hårdrockare har lämnat in ett och annat av sina gamla plagg där. Då kan man hitta en riktig guldklimp om man har tur. Sen kan man förstås även klippa av ärmarna på en gammal sliten jeansjacka som man inte använder längre men tänk på att västen då kan bli ganska bylsig. Kanske ska man inte köra på den varianten om man är tjej. Hur som helst, för att jeansvästen ska bli riktigt hårdrockig kan man modda den på olika sätt. För det första, köp ett gäng tygmärken. Några små som du syr fast (eller stryker fast) på framsidan nedtill på västen och gärna ett stort, blaffigt att sätta på ryggen för den klassiska metal-looken. Det är förstås viktigt att detta tygmärke representerar ett metalband du gillar men det är också otroligt viktigt att bilden är snygg och passar till den specifika nyansen på just det jeanstyget som västen är gjord av. Några nitar kan man också sätta fast. Det finns platta nitar som man kan stryka på med strykjärn och de sitter som berget (finns t.ex. på något så icke hårdrockigt som Panduro!) men annars kan man också använda skruvnitar eller pyramidnitar.

Den klassiska metal t-shirten är ett måste och vill du så kan du ju nuförtiden låta trycka en t-shirt med eget tryck .

En skinnjacka kan också moddas på liknande sätt. Det kan vara ganska svårt att sy fast tygmärken men det går. Man kan också sätta en jeansväst ovanpå skinnjackan. En klassiker inom metalkläder. Det bör dock vara en ganska rymlig väst. Glöm inte metalmössan med bandlogga under höst och vinter.

Egna flummiga metalsmycken är lätt att göra. Man behöver bara vara lite kreativ. Två exempel på coola smycken är att ta ett läderband och trä igenom en sådan där liten lätt ölöppnare som man får när man köper viss öl. Eller så kan man göra hål i ett plektrum och trä igenom en kedja eller ett lädersnöre. En del sharkfinplektrum (hajfenor) har ett litet hål redan färdigt.

sharkfin plektrum metalsmycke


Gör dina egna punkkläder

Idag säljer de flesta rockband sina egna t-shirts och brukar även tillhandahålla andra kläder. Dessa kläder har ofta ett tema som bygger på en konsert, en turné eller ett album.

När man ska göra egna punkkläder är ett hett tips att först gå till en affär som säljer sådana plagg eller att ladda ner lite bilder från webbshoppar.

En sak som är lätt att fixa är egna t-shirts. Idag finns mängder med sajter på Internet varifrån man kan beställa tröjor med eget tryck, t.ex. Spreadshirt . Sedan gäller det att komma på ett tema för punktröjorna. Det blir bättre om man har tänkt ut ett specifikt ämne för motivet, då kommer budskapet fram bättre än om man bara fixar en cool bild. Tips på hur man gör egna punkbyxor.