Metal kläder (start) Hårdrockskläder Metal smycken Hårdrocksaffär
Barnkläder hårdrock Punk kläder Goth kläder
Alternativa kläder Clubwear kläder Emo kläder
Coola kläder Rockabilly kläder Rock kläder
Tuffa kläder Rave kläder Rock'n'roll kläder
Glam rock kläder Egna punk- och
metalkläderAlternativa kläder
Alternativa kläder är till för alla oss som inte nöjer oss med att följa det många gånger så tråkiga och alltför subtila modet. Det är ingenting för minimalisten eller den som vill försvinna i mängden. Nej, alternativa kläder bär man för att visa att man har en egen stil och att man vågar vara annorlunda. Att man vågar vara sig själv!

En gång i tiden var klädstilar och olika subkulturer till för en väldigt smal målgrupp på gott och ont. För även om man var mer ensam om att ha en viss stil så var utbudet även mycket mindre och det var tricksigare att få tag på coola kläder och prylar.


Alternativa punkkläder

En gång i tiden stod punkkläder och andra alternativa kläder för någonting upproriskt. Många ser tillbaka på den här tiden med nostalgi (trots att de själva kanske inte ens var födda) och man kan nästan tycka att det är lite synd att ingen längre blir speciellt upprörd över denna utstyrsel.

Stilen har egentligen inte förändrats så mycket. Det är fortfarande mycket tygmärken, skinnjackor med eller utan nitar och rutigt. Bondagekläder, tajta jeans, läderbrallor och kläder som hänger i trasor. Slitna t-shirts, säkerhetsnålar och tuppkammar har också börjat komma tillbaka. Skorna eller kängorna är ofta inspirerade av motorcykeltrenden och Doc Martens eller kopior är fortfarande populära. Som tillbehör till punkarkängor finns bootstraps som ofta är en läderrem med nitar över främre delen av kängan med en kedja under skon precis framför klacken. På senare år har en sorts urvattnad punkstil även blivit populär. Jeans, camokläder, huvtröjor och t-shirts med ett tryckt budskap är populära bland folk som lyssnar på den nya punken och hardcore. Det som en gång var kontroversiellt har nu blivit populärt och lättillgängligt. På sätt och vis kan man säga att punk och alternativa kläder har mött det moderna modet halvvägs.

En hemsida som guidar dig till märkeskläder hittar du här.


alternativa kläder